Bezoek ook onze andere shopping portals!
Volg Tuinkriebels.nl ook op Twitter

Cipres

De Cipres,de Nederlandse naam van cupressus sempervirens, is  een slanke statige boom die zijn oorsprong heeft in het Middellandse Zeegebied. De boom heeft een slanke zuilvormige kroon en staat bekend om zijn duurzame houtsoort. De cipres is winterhard en groenblijvend.

Standplaats
De cipres is geschikt om in een rij met tussenruimte of juist solitair te planten. De boom kan zowel in volle zon als in halfschaduw staan. De cipres is geschikt om in de volle grond te plaatsen. Plaatsen in bakken is ook mogelijk mits goede grond wordt gebruikt. Wanneer de cipres in een border, bak of pot geplaatst wordt is het belangrijk dat deze goed gedraineerd is door middel van gaten in de bodem en hydrokorrels onderin.

Watergift
De cipres moet regelmatig water krijgen. Belangrijk hierbij is dat de cipres niet continu nat mag staan, omdat de wortels anders kunnen gaan rotten. Normaal gesproken is één keer per week water geven voldoende. Bij warm en zonnig weer mag de cipres twee keer per week water krijgen.

Bemesten
De cipres kan het beste bemest worden wanneer de bodemtemperatuur stijgt. Hierdoor worden de wortels meer actief waardoor ze beter voeding kunnen opnemen. In de zomer is het ook mogelijk om extra voeding mee te geven.

Snoeien
Snoeien is in principe niet nodig. Belangrijk is wel dat bij het bereiken van voldoende hoogte de top eruit gesnoeid wordt. Grote cipressen kunnen doorgroeien tot een hoogte van maximaal 25 meter.

Vrucht
De vruchten van de cipres worden kegels genoemd. De mannelijke kegels zijn groen en eivormig, de vrouwelijke kegels zijn grijsbruin en bolvormig.

Bescherming
De Cipres moet beschermd worden als de temperatuur lager is dan -15 °C.

Tags: , , ,
  • Tuinexpert

  • Reacties(1)

diverse-eetbare-planten-by-geral-overbeek

Onkruid kan je dat eten?

Onkruid kan je dat eten? Ervaar het bij een wildplukwandeling De Romeinen zijn je al voor gegaan en nu is er de mogelijkheid tijdens de Duurzame week Utrecht om in het voetspoor van de Romeinen te treden. Ga GRATIS mee met de wildplukwandeling op 6 oktober en ontdek hoe je wilde (on)kruiden kunt herkennen maar […]

10 Tuintips voor de voorjaarstuin

10 Tuintips voor de voorjaarstuin

Een opgeruimde voorjaarstuin zorgt voor nieuwe groei en bloei zodat je weer optimaal van de tuin kunt genieten. Weet je niet wat je in het vroege voorjaar wel of niet kunt aanpakken? Werk dan onderstaande tips zorgvuldig uit voor een frisse voorjaarstuin.

Gezond fruit begint met doelgericht snoeien by Geral Overbeek

Cursus hoogstam fruitbomen snoeien

Wil jij ook leren hoe je fruitbomen snoeit? Hoe je meer vruchten krijgt? Binnenkort kan je een korte cursus volgen en het snoeien direct in de praktijk leren.

logo VU WOERDEN

Een Tuinworkshop, iets voor jou?

Heb jij groene vingers of mogen ze wel wat groener? Dan is een Tuinworkshop iets voor jou. Heldere uitleg over snoeitechnieken, bemesting en andere praktische tuintips komen aan de orde. Na de theorie gaan we het geleerde in de praktijk brengen in een particuliere tuin of misschien wel in je eigen tuin.

Cypres

Cipres

De Cipres,de Nederlandse naam van cupressus sempervirens, is  een slanke statige boom die zijn oorsprong heeft in het Middellandse Zeegebied. De boom heeft een slanke zuilvormige kroon en staat bekend om zijn duurzame houtsoort. De cipres is winterhard en groenblijvend. Standplaats De cipres is geschikt om in een rij met tussenruimte of juist solitair te […]

Callicarpa bes []

Bessen brengen kleur in uw tuin.

Juist in het najaar als de meeste bloemen zijn uitgebloeid en de nachten weer kouder worden kunnen bessen voor extra kleur in de tuin zorgen. De meest voorkomende en opvallende bessen zijn rood of oranje, denk aan de lijsterbes en de vuurdoorn. Er zijn ook veel andere kleuren bessen bijvoorbeeld: zwart, wit, geel en paars.

Laatste reacties

  • hgf: Hi there to every body, it’s my first pay a visit of this weblog; this webpage contains awesome and...
  • niunadietamas.com: I love to garden so a few years ago I decided to offer my services to others. I started out small...
  • https://webanalytics.host/nudepussypics.com: AHAHAHA! My favorite Eddie post so far.This is right up there with Don...
  • playthunder.com: , in this many words, that if we starve while sharing our food with our neighbors, we are only doing...
  • https://lapiluleduweekend.men/: That’s really shrewd! Good to see the logic set out so well.
© Copyright tuinkriebels.nl 2015. Algemene voorwaarden | Een internetidee van DVB MEDIA | Webdesign Utrecht | Internet marketing