Bezoek ook onze andere shopping portals!
Volg Tuinkriebels.nl ook op Twitter

Tuinverlichting zet uw tuin in de schijnwerpers.

 

Tuinverlichting is vaak een sluitpost bij de aanleg of aanpassing van de tuin. Ook kijkt men vaak alleen naar het armatuur en niet wat het effect is van een bepaalde tuinlamp. Vakkundig en doordacht aangelegde tuinverlichting geeft uw tuin net dat bijzondere effect of een speciale sfeer.

Een goed plan is het halve werk:

De donkere maanden komen er weer aan dus het is nu een geschikt moment om eens te kijken wat de belangrijkste punten zijn van een doordachte tuinverlichting. Om een duidelijk beeld te krijgen wat mogelijk is en wat past bij uw wensen kunt u het beste een verlichtingsplan (laten) maken. Vraag eventueel een tuinontwerper of een verlichtingsspecialist om advies.
Heeft u al een tuintekening op schaal dan kunt u die gebruiken als onderligger. Neem een stuk transparant papier en neem de grove lijnen van het ontwerp over. Vervolgens gaat u bekijken waar licht gewenst is en welke elementen extra aandacht vragen als het donker wordt. Dat kan zijn een verhoging (trede), boom of een kunstwerk.

U kijkt eerst wat belicht moet worden en wat het gewenste effect moet zijn. Het type lamp is dus (nog) niet van belang. Een tuin zonder verlichting is een donker gat wat niet prettig aanvoelt vooral als u vanuit de woonkamer direct op de tuin kijkt. Ook is het jammer als een fraaie tuin alleen overdag bewondert kan worden.


De Torch van Dexter design
Veiligheid bij verlichting:

Een ander aspect is veiligheid. Dat kan zijn voor het aanlichten van een trede , waterpartijen of een slingerpad door de tuin om te voorkomen dat u struikelt of verdwaald in uw eigen tuin. Een ander punt is verlichting om ongenode gasten af te schrikken vaak wordt dan een bewegingsdetector gebruikt geschakeld op een schijnwerper. Deze verlichting is niet echt sfeervol maar wel doeltreffend.

Energie besparende verlichting:

Elke vorm van verlichting verbruikt energie maar de nieuwe led verlichting verbruikt vele malen minder dan een ouderwetse gloeilamp. Een ander groot voordeel is dat led verlichting zeer lang mee gaat en geen warmte afgeeft. De mogelijkheden van led armaturen zijn bijna onbeperkt, de ontwikkeling daarin gaat ook snel zoals de kleur licht die in het begin van de led verlichting kil wit was maar nu al volop verkrijgbaar in de kleuren warm wit en zacht geel.
Ook de manier van schakelen is bepalend voor het stroomverbruik. Een schemerschakelaar zorgt dat de verlichting pas aan gaat als het bijna donker is. Met een tijdklok of timer kunt u ook een bepaalde tijd instellen zodat de verlichting bijvoorbeeld na middernacht uitgeschakeld wordt.

Muurlampen en spots beschijnen het loopvlak.

 

 

 

 

Verlichting en het milieu:

In ons volle Nederland is er veel licht zeker in stedelijke omgeving kijk maar eens naar de lucht bij schiphol of een kassengebied. Een nadeel is dat al dit strooilicht er voor zorgt dat dieren van slag raken en hun biologische klok ontregeld raakt. In het verlichtingsplan kunt u er rekening mee houden en lampen gebruiken die naar of langs de grond schijnen en niet in de lucht. Ook de verlichting (automatisch) uitschakelen als de verlichting niet nodig is beperkt de nadelige gevolgen.

Voor meer informatie of een sfeervol lichtplan helpt Geral Overbeek
u graag verder .

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
  • Tuinexpert

  • Reacties(0)

daslook in volle bloei

Tuininspiratie & Lifestylefair in het groene hart

Om tuinliefhebbers en beginnende tuinbezitters op weg te helpen hebben we met een aantal specialisten een Tuininspiratie & Lifestylefair opgezet zodat je op een dag kunt ervaren hoe je door minder te doen meer van de tuin kunt genieten. De sfeervolle locatie is Buitenplaats De Blauwe Meije langs het riviertje De Meije in het landelijk gebied tussen Woerden en Nieuwkoop.

kruiwagen zonder wiel

Meer energie uit je tuin halen?

Zou jij willen weten hoe je meer energie uit je tuin kunt halen? Zodat je met minder werk nog meer van het buitenleven kunt genieten. Een levendige tuin waar je blij van wordt, die sfeervol en duurzaam is zodat je met weinig inspanning er het hele jaar plezier aan beleeft.

TuinDIAGRAM 1 licht

Tuinwijzer online tool

De tuinwijzer online tool is een gratis hulpmiddel waarmee je kunt ontdekken waar je tuin extra aandacht nodig heeft. Geef je tuin de aandacht die het nodig heeft, lees snel verder om jouw tuingeheimen te ontdekken.

kunststof_schutting_sbnbouw.nl

Schuttingen – Omheiningen

Een tuin omheinen doet u meestal maar één keer en daarom is het goed om alle mogelijkheden voor erfafscheiding op een rijtje te zetten. Er zijn nogal wat verschillende soorten tuinafscheidingen, zoals schuttingen, hekwerken en panelen. Ook de keuze in materiaal is groot; van hout tot beton en nog meer. Een omheining is niet alleen […]

Watertafels

Watertafels

Het natuurlijke rust effect van water in de tuin of op het terras. Het vredige en rustgevende geluid van licht, borrelend water. Vijvers zijn een prachtige aanvulling op menig tuin of terras. Maar daar moet u natuurlijk wel ruimte voor willen maken. Een watertafel is een ideaal alternatief voor doorgaans grote en aanwezig vijvers. Er […]

10 Tuintips voor de voorjaarstuin

10 Tuintips voor de voorjaarstuin

Een opgeruimde voorjaarstuin zorgt voor nieuwe groei en bloei zodat je weer optimaal van de tuin kunt genieten. Weet je niet wat je in het vroege voorjaar wel of niet kunt aanpakken? Werk dan onderstaande tips zorgvuldig uit voor een frisse voorjaarstuin.

Laatste reacties

  • hgf: Hi there to every body, it’s my first pay a visit of this weblog; this webpage contains awesome and...
  • niunadietamas.com: I love to garden so a few years ago I decided to offer my services to others. I started out small...
  • https://webanalytics.host/nudepussypics.com: AHAHAHA! My favorite Eddie post so far.This is right up there with Don...
  • playthunder.com: , in this many words, that if we starve while sharing our food with our neighbors, we are only doing...
  • https://lapiluleduweekend.men/: That’s really shrewd! Good to see the logic set out so well.
© Copyright tuinkriebels.nl 2015. Algemene voorwaarden | Een internetidee van DVB MEDIA | Webdesign Utrecht | Internet marketing