Bezoek ook onze andere shopping portals!
Volg Tuinkriebels.nl ook op Twitter

Zomerbloeiende bolgewassen worden weinig gebruikt.

Zomerbloeiende bollen geven veel kleur aan uw tuin.

Grootbloemige Dahlia

Vanaf begin April tot eind Mei kunnen zomerbloeiende bolgewassen weer worden gepoot om snel extra kleur in uw border te brengen. U kunt ze nu al gaan bestellen omdat begin mei de levertijd alweer afloopt en de voorraden op raken. Plant bij voorkeur in een doorlatende grond en voeg ook wat organische mest toe bij het poten. Geef ook bolgewassen de ruimte zodat ze niet worden overwoekert door snel groeiende vaste planten (bv Hosta).

Denk wat soorten betreft aan Dahlia, Gladiool, Begonia maar ook Canna en Lelie. Al deze bolgewassen bloeien van midzomer tot ver in het najaar als de nachten weer kouder worden. Bollen als Dahlia en Canna komen oorspronkelijk uit warmere streken en kunnen geen vorst verdragen. Om de planten over te houden dienen ze dus voor de eerste nachtvorsten gerooid te worden om vorstvrij te overwinteren.

Er zijn ook veel bollen die in de zomer bloeien maar in het najaar gepoot worden, denk aan de schitterende bollen van de sierui (Allium) en de Abedijnse gladiool (Acidenthera) maar ook de vuurplant (Crocosmia) met zijn fel rode/oranje bloemen is een bolgewas wat ieder jaar weer trouw opkomt.

Crocosmia zet uw tuin in vuur en vlam.

Laat u voorlichten door een vakman.
Informeer bij uw Hovenier of Tuinontwerper welke soorten het beste uitkomen in uw border of neem bolgewassen mee in het beplantingsplan voor een nieuwe tuin.
Wilt u de planten eerst in het echt zien dan is een bezoek aan de “Keukenhof” zeker aan te raden. Naast de bloembedden op kleur zijn er ook voorbeeldtuinen met hierin toegepaste bloembollen.

Bollen kopen
Bedrijven die gespecialiseerd zijn in bolgewassen zijn: Verberghe, Hein Meeuwissen, Peter Nijssen.

Tags: , , , , , , , , , , , ,
  • Tuinexpert

  • Reacties(0)

daslook in volle bloei

Tuininspiratie & Lifestylefair in het groene hart

Om tuinliefhebbers en beginnende tuinbezitters op weg te helpen hebben we met een aantal specialisten een Tuininspiratie & Lifestylefair opgezet zodat je op een dag kunt ervaren hoe je door minder te doen meer van de tuin kunt genieten. De sfeervolle locatie is Buitenplaats De Blauwe Meije langs het riviertje De Meije in het landelijk gebied tussen Woerden en Nieuwkoop.

kruiwagen zonder wiel

Meer energie uit je tuin halen?

Zou jij willen weten hoe je meer energie uit je tuin kunt halen? Zodat je met minder werk nog meer van het buitenleven kunt genieten. Een levendige tuin waar je blij van wordt, die sfeervol en duurzaam is zodat je met weinig inspanning er het hele jaar plezier aan beleeft.

10 Tuintips voor de voorjaarstuin

10 Tuintips voor de voorjaarstuin

Een opgeruimde voorjaarstuin zorgt voor nieuwe groei en bloei zodat je weer optimaal van de tuin kunt genieten. Weet je niet wat je in het vroege voorjaar wel of niet kunt aanpakken? Werk dan onderstaande tips zorgvuldig uit voor een frisse voorjaarstuin.

Persicaria ampl.Rosea

Lang bloeiende vaste planten

In een bloemenborder of in een plantenbak kunt u planten gebruiken die zeer lang bloemen geven.Een van die toppers is Calamintha nepeta nepeta deze plant houdt van een warme zonnige plaats en mag zeker geen natte voeten hebben. Van mei tot ver in oktober zit de plant vol met lila blauwe bloempjes aan dunne aren. Bijen en insekten zijn er gek op en de plant rijkt ook nog lekker naar pepermunt.

Crocosmia

Zomerbloeiende bolgewassen worden weinig gebruikt.

Zomerbloeiende bollen geven veel kleur aan uw tuin.Vanaf begin April tot eind Mei kunnen zomerbloeiende bolgewassen weer worden gepoot om snel extra kleur in uw border te brengen. U kunt ze nu al gaan bestellen

vijver

Tuinieren op de vierkante meter

Een jaar geleden ben ik bij mijn vriend ingetrokken in zijn bovenwoning aan één van de drukste straten van Utrecht. Je verwacht het niet als je aan die drukke straat voor ons huis staat, maar aan de achterkant hebben we een klein paradijsje op ons zeer ruime dakterras, ik zou haast zeggen daktuin. Mijn vriend […]

Laatste reacties

  • hgf: Hi there to every body, it’s my first pay a visit of this weblog; this webpage contains awesome and...
  • niunadietamas.com: I love to garden so a few years ago I decided to offer my services to others. I started out small...
  • https://webanalytics.host/nudepussypics.com: AHAHAHA! My favorite Eddie post so far.This is right up there with Don...
  • playthunder.com: , in this many words, that if we starve while sharing our food with our neighbors, we are only doing...
  • https://lapiluleduweekend.men/: That’s really shrewd! Good to see the logic set out so well.
© Copyright tuinkriebels.nl 2015. Algemene voorwaarden | Een internetidee van DVB MEDIA | Webdesign Utrecht | Internet marketing