Bezoek ook onze andere shopping portals!
Volg Tuinkriebels.nl ook op Twitter

Lavendel snoeien

Het is van belang uw lavendel te snoeien, want doet u dit niet dan zult u een onregelmatige lavendel krijgen die enkel nog “jonge” groei heeft aan de bovenkant van de takken. Dit omdat onderaan de lavendel en binnenin de lavendel verhoute twijgen gaan bevinden. De lavendel ziet er dan vrij kaal uit van onder en daardoor zie de lavendel er niet mooi meer uit. Voor een mooi resultaat dient je de lavendel twee maal per jaar te snoeien.

Lavendel snoeien, eerste snoeitijd

De eerste keer dat je een lavendel moet snoeien is in het voorjaar kort na de winter, vanaf half maart tot begin april. Wanneer u uw lavendel goed heeft onderhouden kunt u gerust snoeien tot 10-15 cm boven de grond. Het resultaat hiervan is dat de lavendelbloemen zullen ontstaan op de takken die in het jaar zelf worden gevormd. Wanneer de lavendel niet regelmatig is onderhouden dient u er rekening mee te houden dat onderaan nog enkel dood hout is, waaruit geen nieuwe lavendelbloemen kunnen ontstaan. Snoei de lavendel dan ook niet te kort af. Een oplossing is om om de lavendel te rooien en lavendel dieper in de grond terug te planten tot 15-20 cm boven de grond. Een andere oplossing is het planten van nieuwe lavendels en deze regelmatig te gaan onderhouden zodat u ieder jaar kunt genieten van een mooie lavendelstruik.

Lavendel snoeien, tweede snoeitijd

De tweede tijd om een lavendel te snoeien dient zich aan kort na de bloei. In deze fase (augustus tot oktober) kunnen de uitgebloeide bloemen worden verwijderd. Belangrijk hierbij is niet te diep te snoeien, omdat de plant zich nog moet kunnen verweren tegen de vorst. Daarom enkel opschiksnoeien na de bloei van de lavendel.

Bekijk ook de video hieronder over lavendel snoeien.

Tags: ,
  • Tuinexpert

  • Reacties(2)

kruiwagen zonder wiel

Meer energie uit je tuin halen?

Zou jij willen weten hoe je meer energie uit je tuin kunt halen? Zodat je met minder werk nog meer van het buitenleven kunt genieten. Een levendige tuin waar je blij van wordt, die sfeervol en duurzaam is zodat je met weinig inspanning er het hele jaar plezier aan beleeft.

Project 7 blad LOGO

Wat moet ik met onkruid op mijn bord

Wat moet ik met onkruid op mijn bord is een lezing onkruid. Wat moet ik met onkruid op mijn bord is een lezing op een infomatiemiddag van “Studiegroep Het groene hart” Zou je willen weten wat je allemaal met onkruid kan doen in plaats van eindeloos bestrijden? lees dan snel verder om te ontdekken hoe […]

TuinDIAGRAM 1 licht

Tuinwijzer online tool

De tuinwijzer online tool is een gratis hulpmiddel waarmee je kunt ontdekken waar je tuin extra aandacht nodig heeft. Geef je tuin de aandacht die het nodig heeft, lees snel verder om jouw tuingeheimen te ontdekken.

10 Tuintips voor de voorjaarstuin

10 Tuintips voor de voorjaarstuin

Een opgeruimde voorjaarstuin zorgt voor nieuwe groei en bloei zodat je weer optimaal van de tuin kunt genieten. Weet je niet wat je in het vroege voorjaar wel of niet kunt aanpakken? Werk dan onderstaande tips zorgvuldig uit voor een frisse voorjaarstuin.

Gezond fruit begint met doelgericht snoeien by Geral Overbeek

Cursus hoogstam fruitbomen snoeien

Wil jij ook leren hoe je fruitbomen snoeit? Hoe je meer vruchten krijgt? Binnenkort kan je een korte cursus volgen en het snoeien direct in de praktijk leren.

logo VU WOERDEN

Een Tuinworkshop, iets voor jou?

Heb jij groene vingers of mogen ze wel wat groener? Dan is een Tuinworkshop iets voor jou. Heldere uitleg over snoeitechnieken, bemesting en andere praktische tuintips komen aan de orde. Na de theorie gaan we het geleerde in de praktijk brengen in een particuliere tuin of misschien wel in je eigen tuin.

Laatste reacties

  • hgf: Hi there to every body, it’s my first pay a visit of this weblog; this webpage contains awesome and...
  • niunadietamas.com: I love to garden so a few years ago I decided to offer my services to others. I started out small...
  • https://webanalytics.host/nudepussypics.com: AHAHAHA! My favorite Eddie post so far.This is right up there with Don...
  • playthunder.com: , in this many words, that if we starve while sharing our food with our neighbors, we are only doing...
  • https://lapiluleduweekend.men/: That’s really shrewd! Good to see the logic set out so well.
© Copyright tuinkriebels.nl 2015. Algemene voorwaarden | Een internetidee van DVB MEDIA | Webdesign Utrecht | Internet marketing